У складу са препорукама кризног штаба и Уредбом Владе Републике Србије, почевши од 30. новембра средње школе у Републици Србији прелазе комплетно на наставу на даљину. Прво полугодиште се завршава 18. децембра, након чега су ученици на зимском распусту до 18. јануара када почиње друго полугодиште. Пошто неће бити наставе у школама, и пошто су сви ученици отишли из нашег дома својим кућама, Дом ученика средњих школа Ивањица, организоваће свој рад у наредном периоду у складу са новонасталом ситуацијом а водећи рачуна о здравственој безбедности ученика и запослених.

Пошто ће се према упутству добијеном из Министарства просвете, не само настава у школама већ и оцењивање, обављати на даљину, то ученици неће имати потребу да долазе у школу односно дом, све до почетка другог полугодишта. Ученици који не буду задовољни закључном оценом моћи ће да траже и дођу у школу да поправе оцену. У том случају и у другим случајевима када за то буде било потребе, дом ће бити отворен за долазак и боравак ученика. Ученици који имају потребу да бораве у дому у обавези су да то пријаве васпитачу групе 24 часа пре доласка, односно до 10 часова претходног дана.

У дому је организовано свакодневно дежурство васпитача радним данима у преподневним часовима, па им се ученици могу обратити, за све потребне информације и подршку. Сваки васпитач групе одржаваће потребну комуникацију и васпитни рад са ученицима своје васпитне групе на начин како се буду међусобно договорили.

Можете преузети Стручно упутство Министарства просвете достављено домовима, као и упутство и мере које су достављене школама:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *