Завршен је први уписни рок за пријем ученика у установу на смештај и исхрану за школску 2019/20. годину. Сва расположива места су попуњена, па неће бити августовског уписног рока. На конкурс се пријавило 77 ученика што је више него што је смештајни капацитет установе, тако да сви пријављени ученици не могу бити и примљени на смештај. За смештај у дом се пријавило 47 девојчица и 30 дечака. На смештај се прима 44 девојчице и 26 дечака.

Привремене ранг листа ученика, посебно за девојчице и дечаке, који су конкурисали и примљени у дом на смештај, као и оних који нису примљени, биће објављене у понедељак, 22. јула, на огласној табли и сајту установе, до када је Комисија за упис у обавези да изврши бодовање и рангирање пријављених кандидата. Сваки кандидат има право приговора на ранг листу у року од осам дана од дана њеног објављивања.

У првој расподели места у дом ће бити примљено укупно 68 ученика, док ће по једно место за дечаке и девојчице, бити остављено непопуњено за ученике из осетљивих друштвених група који су конкурисали а нису добили смештај, уколико таквих ученика буде имало. Додатни конкурс за ученике из осетљивих друштвених група биће обављен од 26. до 29. августа, када ученици морају приложити потребну додатну документацију.

Све потребне информације о даљим обавезама ученика и њихових родитеља (старатеља) у вези смештаја у дом у наредној школској години, правовремено ћемо објавити на овом истом месту.

Д и р е к т о р

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *