Одлуком Управног одбора Дома 2003. године, а уз препоруку и благослов свештенства цркве у Ивањици, Дом је за своју славу узео 24. мај, дан светих Ћирила и Методија, од када је пригодно и обележава. На дан славе дома 2004. године, истовремено је обележено и 55. година од оснивања и рада установе, поводом чега је штампана и монографија дома под називом "Све наше године". Домска слава је заједничка слава ученика дома и запослених и лепа прилика да се на адекватан начин пред крај школске године сумирају резултати и награде поједини ученици за постигнућа у различитим ваннаставним активностима у току школске године, као и да се оствари корисна комуникација установе, како са локалном средином тако и са Домовима ученика из нашег окружења.

Од 2007. године, једном годишње, у мају уочи домске славе, излази и домски лист "Домче", који је својеврсна хроника дешавања у Дому у протеклих годину дана.

У мају 2009. године, на дан Светих Ћирила и Методија, обележили смо значајан јубилеј: 60 година од оснивања и непрекидног рада установе. Прослави је присуствовао нешто већи број гостију него иначе. Поред пригодног  културно-уметничког програма који смо посветили том јубилеју у извођењу ученика нашег Дома, тим поводом смо направили и одговарајући видео запис који је посвећен оснивању, историји и развоју дома, као и савременом периоду у којем установа егзистира.

У 2019. години, уз домску славу обележили смо и 70 година од оснивања и непрекидног рада установе.

Домска слава 2021. године