Министарство просвете Републике Србије, Сектор за ученички и студентски стандард и инвестиције, одобрило је нашој установи средства за изградњу топловода – повезивања грејања у сва три објекта у јединствен систем. Након израде и прикупљања потребних докумената и сагласности, започет је поступак јавне набавке. Надамо се да ћемо стићи да планиране радове обавимо у датом року што би условило смањење трошкова грејања у наредном периоду.

У оквиру обележавања дечије недеље у Ивањици, одржана је 5. октобра  и „Трка за срећније детињство“ у којој су учествовала деца од предшколског узраста па до завршне године средње школе. На овој спортско-рекреативној манифестацији учествовало је преко 2 500 деце из наше општине а међу њима и ученици који станују у нашем Дому. Драгојловић Ана, ученица нашег Дома, у категорији девојчица првог и другог разреда средње школе, освојила је друго место, док је Ђурашевић Драгана у категорији девојчица трећег и четвртог разреда освојила треће место. Обе ученице су почеле да тренирају атлетику у локалном атлетском клубу.

У Ивањицу су у суботу, 13. октобра, нешто након 15,00 часова стигле мошти 18. руских светаца. На дочеку моштију у порти цркве Св. цара Константина и царице Јелене у Ивањици, био је и један број ученика нашег Дома.

Истог дана у Дому културе са почетком у 18,00 часова, одржана је Свечана академија поводом дочека делегације Руске федерације из руског града Ростов Велики, који је град побратим Ивањице. У оквиру културно уметничког програма уприличеног тим поводом учествовао је и ученик Гимназије који станује у нашем Дому Владимир Стеванић. Он је глумио у кратком игроказу  војника Црвене армије који се на фронту, након што бива смртно рањен, претходно од Бога отуђен, обраћа (враћа) Господу Богу.